Facebook Instagram Google Maps

Музей на Илюзиите

 

            Вдъхновен от чудния свят на Алиса в страната на чудесата, Музеят на илюзиите във Велико Търново Ви пренася в различни призми на измерението и прастранството.

            Музеят се намира на ул. „Стефан Стамболов“ №1 и се разполага върху площ от 500 кв.м. Разполага с над 100 оптични и физични илюзии, сред които: обърната стая, холограми, 3D картини, левитиращи кълба, джедайско място и много други.

            Освен с интересните и иновативни оптични илюзии, музеят впечатлява и с художественото си копие на Крепостта „Царевец“, изработено от пясък и пресъздаващо Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.

            Музеят на илюзиите разполага и със собствен магазин за сувенири и подаръци, от който може да си вземете необикновен спомен за вкъщи или подарък за приятел. Всички продукти в него са изцяло обвързани с тематиката на музея.

            Музеят се намира на главната улица в Стария град на Велико Търново, изключително близо до Крепостта „Царевец“ , Самоводската чаршия и историческата улица „Гурко“, както и съвсем близо до центъра на града – така с една разходка може да посетите няколко интересни туристически забележителности.

            Сградата на музея се състои от 5 етажа, като всеки от тях е на различна тематика, а на най-долния етаж се намира и тайнствен банков трезор. Тук искаме да вметнем, че за майки с детски колички и хора с инвалидни колички е достъпен само приземнияр етаж на музея, където се намира макетът на Крепостта „Царевец“.

            Ескпонатите и изложенията в Музея на илюзиите във Велико Търново се обновяват постоянно, грижливо поддържани от персонала на музея и съобразени с развиващите се неспирно технологии.

            Освен, че можете да си направите страхотни и забавни снимки, посещавайки Музея на илюзиите ще обогатите и познанията си за света около нас, физичните закони, историята на България и на много и най-различни други теми.

            Музеят на илюзиите посреща гости седем дни в седмицата, като дори се предлагат специални оферти за групови посещения от групи над 10 човека.