Facebook Instagram Google Maps

Парк "Мини България"

 

     Точно под Балдуиновата кула на Крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново може да откриете Парк Мини България – над 12 декара, на които са разположени исторически забележителности от цяла България под формата на перфектно дублиращи макети в мащаб 1:25 

     Парк „Мини България” е открит на 30.09.2017г. от кмета на град Велико Търново – инж. Даниел Панов. В него може да разгледате най-емблематичните символи на България, като например: Храм-паметник „Свети Александър Невски“, Народен театър „Иван Вазов“, Рилски манастир, Бачковски манастир, български крепости и дворци, паметници, както и много други забележителности. 

     Парк „Мини България” е гордостта на Велико Търново – единствен по рода си в цяла България, той привлича български и чуждестранни туристи. 

     В парка може да се насладите и на миниатюрите на всички дворци-резиденции на български царе, а именно: дворец „Врана“, „Евксиноград“, „Царска Бистрица“, „Тихото гнездо“ и други.

    Макетите на български забележителности в Парк „Мини България” са прецизно и детайлно изработени от пластмаса в мащаб М1:25 и могат да бъдат разгледани по всяко време на годината.

     Паркът удивява и впечатлява с красотата и прецизността си. Всеки детайл е изпипан до съвършенство. Посещавайки Парк "Мини България" може да разгледате цяла България само за около час.