Facebook Instagram Google Maps

Музей на Восъчните Фигури

            0885105282, 062 682 525 

            В близост до хълма „Царевец“ се намира Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ или известен още, като Музей на восъчните фигури. В него може да се насладите на неповторими живописни сцени от живота на българите през периода на Второто българско царство – от занаятчии и търговци до боляри, духовенство и велики владетели.

            В Музея на восъчните фигури в град Велико Търново може да разгледате 29 скулптурни фигури, разпределени на два етажа, сред които и фигурите на великите български владетели Цар Калоян и Цар Иван Асен II .

            Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ е наслада за сетивата. Той ще Ви пренесе в далечни времена, когато Търновград е бил в своя апогей на културно, духовно, военно и историческо развитие. Различните сцени от бита и ежедневието през българското средновековие Ви пренасят във времената на бойна слава и гордост на българския народ.

            Автор на тези спиращи дъха творения е скулпторът Борис Борисов, като за негов шедьовър се счита пресъздадената в музея сцена на пленяването на латинския император Балдуин Фландърски от цар Калоян.

            Освен невероятните исторически сцени, представени в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, цялостното изживяване за посетителите се допълва от озвучаването с авторска музика на етно-формация ИРФАН.

            Силно Ви препоръчваме да посетите музея на восъчните фигури само на 100м от Крепостта Царевец в град Велико Търново, защото той ще задейства машината на времето и ще Ви пренесе в Златния век на българското Средновековие. Ще се докоснете до величието и историческата гордост на българския народ.

            Препоръчваме Ви преди да посетите Музея на илюзиите, да си направите резервация за посещение чрез техния сайт или на телефон 0885105282 , 062 682 525 за да избегнете висенето по опашки или пък часовете за профилактика в сградата.